Zalety najlepszego masła orzechowego z migdałów

Jakiś czas temu zaczęłam dbać o swoje zdrowie. Zainteresowałam się przede wszystkim zdrową kuchnią. Bardzo lubię słodkie potrawy i słodycze, dlatego obawiałam się, że będę miała problem z odstawieniem wszystkiego co słodkie. Na szczęście okazało się, że słodkie składniki, mają swoje zdrowe zamienniki. Masło orzechowe jest na przykład dobrym zamiennikiem masła czekoladowego.

Kupno migdałowego masła orzechowego

masło orzechowe migdałoweNajpierw poczytałam trochę informacji na jego temat. Dowiedziałam się, że najzdrowsze jest masło orzechowe migdałowe. W sklepach bez problemu można kupić masła orzechowe z migdałów. Zarówno takie o jednolitej, gładkiej konsystencji, które zawierają w sobie tylko idealnie zmielone orzechy, jak i takie, które posiadają cząstki orzechów. W zależności od tego do jakiego dania chcemy dodać masło migdałowe, można wybrać takie z surowych orzechów (które ma ostrzejszy smak) lub z orzechów prażonych (które jest o wiele delikatniejsze). Dużą zaletą masła migdałowego jest to, że ma ona niska wartość kaloryczną i bardzo dobrze sprawdza się dla osób, które przebywają na diecie. Zdecydowałam się zakupić takie masło w moim ulubionym, okolicznym sklepie ze zdrową żywnością. Sprzedawczyni, kiedy powiedziałam jej po co przyszłam, od razu poleciła mi bardzo dobre, smaczne i zdrowe masło migdałowe pochodzące od najlepszego producenta.

Byłam bardzo zadowolona, kiedy dowiedziałam się, że jest ono dostępne w niskiej, promocyjnej cenie. Od razu zakupiłam dwa duże opakowania. Szybko przekonałam się, że to była świetna decyzja, ponieważ wykorzystywałam je nie tylko do słodkich wypieków, ale także do dań wytrawnych. Masło było naprawdę delikatne i zawierało duże ilości błonnika, co mi bardzo odpowiadało ponieważ przyspieszało tym samym przemianę materii.